Annick

Alhoewel Annick liever achter de schermen blijft, is het Jo.modeteam er unaniem over eens dat Annick toch eens in de spotlight mag gezet worden.

Deze creatieve dame zit reeds maar liefst 36 jaar in het vak en werkt al 19 jaar in het atelier bij Jo.mode waar ze voor de retouches zorgt.


“Ik zorg voor de retouches, dat wil zeggen dat ik de kledij aanpas aan het lichaam van onze klanten. Ik hou van de voldoening wanneer ik een retouche van een moeilijker kledingstuk tot een
goed einde kan brengen. Dat zorgt voor tevreden klanten. Zo'n uitdagingen vind ik fijn.”


Niet alleen de uitdagingen van moeilijke retouches vindt Annick aangenaam, maar ook het creatieve aan de job zou ze niet kunnen missen. “Het leukste aan werken in het atelier bij Jo.mode is creatief met mijn handen bezig zijn. Ik doe alle retouches zoals ze voor mijzelf zouden zijn. Als de gevraagde aanpassing bij een kledingstuk soms niet helemaal haalbaar is, ga ik daarover eerlijk zijn tegen de klant. Er zijn grenzen aan retouches en die eerlijkheid appreciëren de klanten.”

Het feit dat Annick het liefst achter de schermen werkt, weerspiegelt ook in haar persoonlijke stijl. “Ik ben niet iemand die graag in het oog springt met mijn kledij. Ik combineer graag een echte eyecatcher met iets eenvoudiger. Een trendsetter ben ik niet maar toch kijk ik graag eens door de collecties in de winkel.” Wat ze vindt van de huidige modetrends? “De mode is momenteel heel vrouwelijk met onder andere de wijde klassieke broeken. Dat vind ik zeer klassevol. Draag dat als vrouw gecombineerd met een simpel truitje en sjaaltje, dan ben je af.”
Over sjaaltjes gesproken, Annick geeft toe dat ze lichtjes verslaafd is aan het kopen van sjaaltjes. “Ik koop er zeker drie per seizoen. En dan in de solden hier en daar nog een paar. Ik heb eigenlijk echt veel sjaaltjes!” (lacht).

Dat Annick gepassioneerd is door mode, is duidelijk. Zelfs in haar vrije tijd maakt ze haar eigen kledij. “In mijn vrije tijd doe ik graag iets creatief voor mijzelf zoals breien, een broek of een blouse naaien. Ik maak vaak mijn eigen kleren. Momenteel werk ik aan een sjaal en
muts. Ik leg de lat graag hoog, het moet goed zijn. Maar ik ga ook graag wandelen met mijn hond om eens mijn hoofd te legen.”

Of ze nog weet wat ze droeg tijdens haar sollicitatiegesprek? “Iets wat ik zelf had gemaakt, een roos truitje en een witte broek”. En van die sollicitatie heeft ze nog geen seconde spijt, mode is en blijft de grote passie van Annick.


Antwerpsesteenweg 52
9080 Lochristi
09 356 75 50
info@jomode.be


  • Din - zat : 9u30 - 18u30
  • Zon : 9u30 - 12u30
  • Gesloten op feestdagen
  • (zon gesloten: periode 15/7 - 15/8)


Copyright © Jo.mode 2022