Jo.team in de kijker: Céline

“Winter is the time for comfort, for good food and warmth, for the touch of a friendly hand and for a talk beside the fire: it is the time for home.” ― Edith Sitwell

Op een zonnige winterdag ontmoet ik Céline, een guitige jonge dame die duidelijk houdt van haar job. “De sfeer bij Jo.mode is ongeëvenaard. Ik werkte al bij andere modezaken, maar het is nergens zoals hier.”


Céline werkt bij Jo.mode op de mannenafdeling. Het leukste aan haar job vindt ze dat mannen heel makkelijk zijn om iets nieuw te laten proberen. “Mannen hebben veel hulp nodig, ze willen ook minder tijd aan het shoppen besteden, dus vragen ze meteen de mening aan de verkoopsters.” 


Of er een verschil is tussen mannen en vrouwen die komen shoppen? “Absoluut” zegt Céline resoluut “Een vrouw neemt haar tijd, voor haar is het een bezigheid. Bij mannen is het shoppen meer een noodzaak.”


Ook naast haar job is Céline graag bezig met mode. In haar vrije tijd naait en ontwerpt ze regelmatig kleertjes voor kindjes van vrienden of familie. “Ik vind het leuk om bijvoorbeeld bij een geboorte of verjaardag een origineel en gepersonaliseerd cadeau te kunnen geven.”


Daarnaast volgt ze ook alle trends op om haar klanten perfect te kunnen begeleiden. Is er een nieuwe manier om een das te knopen of ben je als man op zoek naar de meest trendy kleurencombinaties? Dan weet Céline het allemaal: “Deze winter zien we bij de mannen heel veel ruiten en prints terug bij de hemden. Dit geeft een leuk accent aan elke outfit!”


Wanneer ik haar vraag wie ze wel eens zou willen stylen, antwoordt ze heel enthousiast: “Jani!” Een gewaagde keuze vind ik het, om de stijlgoeroe van Vlaanderen een transformatie te laten ondergaan. “Dat vind ik juist de uitdaging: de man die zelf alle tips en tricks uitdeelt, zelf eens onder handen nemen.” 


Als ze niet bezig is met haar job, gaat Céline graag wandelen met haar hondje. “Een lange wandeling is perfect om mijn gedachten te verzetten” vertelt ze “mijn hondje woont bij mijn ouders en vlakbij hun huis is een groot bos, zalig vind ik dat!” Haar perfecte zondag: eerst een lange wandeling, daarna de zetel inkruipen met een warm dekentje, een mok warme chocomelk en een leuke film. “Ik kan echt genieten van die rust, om even aan niets anders te denken en mij volledig op te laden voor de week die eraan komt.”