Jo.team in de Kijker: Cheri

“Putting on a beautifully designed suit elevates my spirit, extols my sense of self, and helps define me as a man to whom details matter.” – Gay Talese

Cheri werkt nog maar enkele maanden bij Jo.mode, maar desalniettemin is ze een zeer ervaren verkoopster. Al meer dan 10 jaar werkt ze in de modesector en ook als kind was ze al vaak bezig met kledij. “Het heeft altijd wel een beetje in mij gezeten.”


Cheri staat bij Jo.mode op de kostuumafdeling. “De kostuumafdeling is nieuw voor mij”, vertelt ze “maar ze boeit mij wel.” Tijdens haar carrière heeft ze voornamelijk op mannenafdelingen gewerkt. Ze vindt het leuk om een man nieuwe stijlen te laten uit proberen waarvan men niet verwacht dat het hen zou passen. Ze laat mensen graag uit hun comfortzone stappen en probeert ervoor te zorgen dat men kledingstukken meeheeft naar huis waarvan ze op voorhand niet dachten dat ze het zouden dragen. 


Cheri houdt echt van haar job. “Ik verkoop zeer graag.”, vertelt ze, “ik voel mij daar thuis in.” Als klanten Cheri aanspreken dan probeert ze de klant echt te leren kennen en dan geeft ze hen een duwtje in de juiste richting.


Ook in haar vrije tijd is Cheri vaak bezig met mode en gaat ze graag shoppen. Ze heeft 2 vrije dagen in de week waarvan ze zeker 1 dag shoppend - niet altijd per se voor kleren - wil spenderen. Ze neemt foto’s van de etalage om inspiratie op te doen en let heel goed op kleurencombinaties die gemaakt worden. “Kleuren kiezen is niet altijd evident. Niet iedereen staat ook even goed met dezelfde kleuren.” 


Vaak gaat ze ook naar tweedehandswinkels. “Af en toe heeft mijn kleerkast nood aan een opkuis”, vertelt ze, “Ik verkoop dan kleren die ik niet meer draag en met dat geld kan ik dan nieuwe kleren kopen.” 


Haar eigen stijl omschrijft ze als vrij sportief, maar ze kan zich ook zeer stijlvol opmaken. Het ene moment vind je haar in een brave outfit en het ander moment durft ze al eens iets gewaagder uit de kast halen. 


Naast het shoppen doet ze in haar vrije tijd graag aan sport. Om de dag kruipt ze op haar fiets, ze gaat eens wandelen met de hond en ook de huishoudelijke taken zijn voor haar sport. “Mijn batterij is nooit leeg, ik moet echt altijd bezig zijn.”


Als ze op reis gaat kiest ze steevast voor een zonnevakantie en liefst zo ver mogelijk: Aruba, Dominicaanse Republiek, Mexico… Op vakantie wil ze gewoon zonnekloppen, wandelen op het strand, lekker eten, ’s avonds een stapje zetten… Alles mag, niets moet, maar gewoon op het gemak, even ontstressen. 


Cheri vertelt me nog dat ze heel graag werkt bij Jo.mode. “Iedereen is altijd zo enthousiast!” zegt ze tevreden, “Het is een mooie winkel, die mij altijd heel erg geboeid heeft.”