Jo.team in de kijker: Eva

Ik ontmoet Eva op een zonnige herfstdag. Met haar lange jurk en zwarte stoere boots valt ze mij meteen op. “Ik hou van gewaagde combinaties.” vertelt ze me. Eva speelt graag met mode en gaat resoluut voor de minder evidente keuzes. Contrasten in mode vindt ze geweldig: een vrouwelijke jurk met stoere toets, gewaagde kleuren met klassiek donkerblauw of grijs, het mag altijd een tikkeltje anders zijn de rest.

Als shopverantwoordelijke is het de taak van Eva om het team te sturen, de taken te verdelen en ervoor te zorgen dat alles in de winkel hangt. Het leukste aan haar job vindt ze het motiveren van een een groep mensen. “Ik denk dat ik goed ben in het aansturen van een team om samen de service naar een hoger niveau te tillen.”


Daarnaast houdt Eva enorm van de interactie met de klanten. “Voor mij mag het wel soms wat speelser.” zegt ze met een brede glimlach. “Humor vind ik zeer belangrijk, alhoewel je natuurlijk per klant moet bekijken of het geapprecieerd wordt of niet.”


Mode is een echt passie van Eva. Als een echte fashionista denkt ze altijd de avond voordien over wat ze de volgende dag kan aantrekken. “Ja, ik heb een goed gevulde kleerkast, maar mijn dochters hebben dezelfde maat als mij, dus ik kan het wel verantwoorden.” lacht ze. Beide dochters van Eva vragen altijd de raad van mama als ze gaan shoppen, “Ze luisteren echt naar mij!”. 


Haar perfecte zondag om te ontspannen na de werkweek? Een lange, gezellige brunch met haar man, drie kinderen en alle vriendjes en vriendinnetjes erbij. “Ik neem in het weekend graag de tijd voor mijn gezin. Ik hou ervan om alle verhalen van de week te horen, daar kan ik echt van genieten.” 


Ik wil Eva nog zoveel vragen, maar eenmaal de klanten beginnen binnenstromen is er geen manier meer om haar zittende te houden. Na dit fijne gesprek kan ik maar aan één ding meer denken: die zalige herfstbrunch die ik komende zondag met mijn vriendinnen zal organiseren!