Jo.team in de kijker: Hilde

"I do my Sunday dreaming.. Oh yeah.. And all my Sunday scheming.. Every minute, every hour, every day.."

Zondagochtend. De woonkamer vult zich met de pure jazzy tonen van Etta James. Een excellente keuze van de jongens bij radiozender Joe. Een dromerige ochtend halverwege een voorbij kabbelend weekend. Het uitgesproken moment om rustig wakker te worden met een heerlijk uitgebreid zoet-zout ontbijt.

 

Volledig opgeladen vervolg ik mijn dag al wandelend door de pittoreske straten van Izegem. Ik was hier nooit eerder. De bijnaam ‘schoenenstad’ belooft echter veel goeds dus stap ik vol verwachting door tot aan Jo.Izegem. Niets fijner dan op een zondagvoormiddag gemoedelijk door kledingrekken te snuisteren en de nieuwste collecties te ontdekken.

Voordat ik met een frivool rokje uit de nieuwe Dexters-collectie in het kledinghokje verdwijn, spreekt Hilde me aan. Gehuld in een zwarte jurk - Essentiel ­- met fijne details, gecombineerd met lederen veterschoenen en perfect passende zilveren accessoires, stapt ze naar me toe.

Hilde werkt pas sinds augustus bij Jo. en vandaag is het onze eerste ontmoeting. Meteen ben ik onder de indruk van haar uitstraling, haar kunstzinnig kantje en haar modieuze verschijning.

 

Hilde heeft tonnen ervaring in de modewereld en voelt zich dan ook helemaal thuis bij Jo. Een mooi uitgebreid aanbod met voldoende ruimte voor persoonlijk advies, creativiteit en tijd voor elke klant, maakt van Jo. haar ideale habitat. “Een plaats waar elk type klant, elk met hun eigen persoonlijkheid, zich onmiddellijk thuis kan voelen door het divers aanbod aan merken die bij Jo. een geschikte plaats krijgen. 

Ik probeer een intuïtieve en eerlijke verkoopster te zijn”. Hilde heeft weinig vragen nodig om te achterhalen wat haar klanten wensen. Voor haar telt het totaalplaatje: mensen moeten zich goed voelen in hun kledij en hun outfit moet naadloos bij hun persoonlijkheid en figuur aansluiten. Hilde is een ware trendspotter en ook haar kledij volgt steeds de allernieuwste trends. Naar haar klanten toe wil ze echter niets opdringen. “Ik wil hen vooral correct adviseren en zeker niets opdringen. Wat een zonde als kledij ongedragen in de kast blijft hangen, toch?”

Bij Hilde draait het niet om puur kledij verkopen zonder meer. Ze geeft klanten advies hoe hun nieuwe outfit te combineren met andere stuks uit hun dressing, met accessoires en diverse kleurcombinaties. “Als mensen dat wensen, doe ik ook een volledige restyling. Het is mijn grootste passie om mensen te stylen, de perfecte kledij voor hen te zoeken en hen nog mooier te maken dan ze al zijn.

Plots kijkt ze me aan met een trotse fonkel in haar opvallend lichtblauwe ogen. “Beschouw me maar zowat de vrouwelijke Jani!

Hilde heeft niet bijster veel gemeen met de Etta James van deze ochtend. Ze delen wel de liefde voor twee zonen. Die bijna-twintigers, Jules en Cyriel, staan binnenkort op hun eigen benen.  Hilde werkte vroeger in een kinderkledingwinkel waar ze Jules en Cyriel elke dag opnieuw kon hullen in de mooiste en stoerste outfits. Haar zonen hebben nu hun eigen stijl ontwikkeld maar kunnen nog steeds rekenen op het deskundige advies van hun moeder. “Bij Jo. kunnen ze terecht met elk hun eigen stijl, zowel sportief als wat gekleder.

Genieten van de kleine dingen. Dat is het devies van Hilde. Tijdens haar vrije dagen kan je Hilde vinden in de stad waar ze gezellig een warm kopje koffie drinkt, bladerend door modemagazines om inspiratie op te doen. Of ze opteert voor een stevige boswandeling of rijdt ze richting de kust om even uit te waaien.

Etta James creëerde schoonheid met haar stem.. Hilde wil schoonheid creëren met mode en kunst. “Ooit wil ik nog een kunstopleiding volgen… en handtassen en juwelen maken. Voorlopig blijft dat nog bij dromen, maar zeg nooit nooit, misschien waag ik die stap ooit”.

Geïnspireerd door het gesprek met Hilde over haar passies en dromen, wandel ik met mijn nieuwe aanwinst en tonnen stylingsadvies Jo. buiten.

Dank je voor de bijzonder fijne ontmoeting Hilde!