Jo.team in de kijker: Marleen

De frisgroene bladeren aan de bomen transformeren in bontgekleurde oranje, gele en bruine tinten. De dagen worden korter en donkerder. De dressing gevuld met zomerse tinten en frivole items, wisselt naar een winterse variant met zacht mohairen items en warme, hoge kragen. Het buitenleven gevuld met zomerse barbecues trekt zich terug tot net achter de achterdeur en maakt plaats voor lange winteravonden bij een – waar aanwezig - knisperend haardvuur.

Het is een feit waar we niet omheen kunnen: de herfst heeft zijn intrede gedaan. De ene kijkt er reikhalzend naar uit omwille van de geuren en kleuren van pompoen, kaneel of winterbloeiers. De andere heeft er helemaal niets aan en ziet het louter als de voorbode van een lange donkere, nog koudere winter..


 Soms denk ik dat ik in het verkeerde land geboren ben”.

Ik ontmoet Marleen op zo een koude oktoberdag die vergezeld gaat met onheilspellende asgrauwe wolken. Al meer dan tien jaar trekken Marleen en haar echtgenoot in juni – net vóór de drukke zomeruittocht - naar het zuiden van Ibiza. Geen wilde feestjes, dansend tot in de vroege ochtend in één van de vele clubs. Wel trektochten met een rugzak doorheen de serene, prachtige natuur dat het eiland in overvloed te bieden heeft. Logeren in een pittoreske bed and breakfast waar ze elk jaar opnieuw te gast zijn, en ongedwongen genieten van de huisgemaakte paella en tapas die de lokale restauranthouders hen serveren.


Mensen mooi(er) maken, een fijnere job kan je toch niet hebben?

Marleen werkt al veertien jaar bij Jo.mode en vindt het nog steeds een plezier om elke dag hier te mogen werken. “Mode is een microbe. Als je je er goed in voelt en je vindt jouw weg erin, dan zal je niet snel een andere job willen doen”.

Naast modeadvies, biedt Marleen ook een luisterend oor aan haar klanten. “Ik leef oprecht met klanten mee, op hun goede dagen maar ook op de dagen dat ze zich minder goed voelen door een probleem op hun werk, in hun gezin of door ziekte”. Klanten gelukkig en tevreden maken, geeft haar voldoening. Als je veertien jaar dag in dag uit bij Jo.mode werkt, bouw je natuurlijk ook een langdurige relatie op met een resem vaste, trouwe klanten. “Ik heb veel lieve klanten, die speciaal voor me komen. Dat vind ik een bijzonder mooi compliment en maakt me oprecht gelukkig”.

Marleen omschrijft haar eigen stijl als eerder sportief en modern. Ze opteert voor makkelijk zittende kledij waarin ze optimaal kan bewegen en klanten perfect kan assisteren. “Ik geloof in liefde op het eerste zicht, toch wat mode betreft” lacht Marleen. Ze koopt die items waar ze instant verliefd op wordt en elk seizoen zit daar wel een toffe jeans bij.

 

“The First, My Last, My Everything”

Loyaliteit, dat is één van de vele kenmerken die Marleen typeert. In haar keuze van vakantiebestemming, in haar job en in de liefde. “Mijn echtgenoot is onmisbaar voor mij”. Al meer dan veertig jaar delen ze lief en leed. Ze leerden elkaar kennen op haar vijftiende en drie jaar later trouwden ze. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Hij is “haar alles”, om het in de woorden van Barry White, één van haar favoriete zangers, te zeggen.

 

Marleen’s motto is om te leven in het moment, rustpunten te zoeken en je niet al te druk te maken in kleine onbenullige dingen die je niet in de hand hebt. Marleen hoort trouwens bij die tweede categorie van personen die niet zo een fan zijn van koude herfstdagen. “Ik ben een zomermens, geen wintermens. Als ik ‘s ochtends de zon zie, ben ik gelukkig. Vogeltjes horen fluiten en ik voel me terug 3x7.”

 


Over enkele jaren kan Marleen met pensioen maar ze hoopt vooral de rest van haar carrière bij Jo.mode te kunnen spenderen. Wat ze nadien zal doen, is nog vaag. Misschien iets creatiefs zoals potten bakken of juwelen maken. “Of een klein restaurantje openen op een strand, ver van alle drukte, waar ik lokale specialiteiten serveer en gasten verwelkom in een strandhuisje ingekleed met natuurlijke houten en rieten materialen.” We bedenken dat dit laatste niet direct aan de Belgische kust zal zijn, maar eerder ergens halverwege een Mediterraans strand, in.. wie weet.. Ibiza.

 

De winterstorm is gaan liggen en een herfstzon piept bescheiden door de donkere wolken. Ik vraag Marleen nog een laatste Ibiza-tip voor al degenen onder ons die bij dit gure weer al wegdromen over hun volgende vakantiebestemming. Immers, Ibiza is ook een plek waar je winters aangenaam kan vertoeven!

 

Ibiza tips van Marleen die ze graag met jullie wil delen:

- Een stop in het authentieke stadje San Juan. In dit stadje aan de kustlijn zie je weinig toeristen en ervaar je Ibiza op haar meest authentieke manier. De hoofdstraat is een bekende rustige straat gevuld met witgekalkte en stenen huizen. Ze beschikken over felgroene houten deuren en luiken, overgoten met de geur van zonnige balkonplanten, sappig zoete vruchten, oregano en rozemarijn.

- Ben je eerder op zoek naar fijne authentieke winkeltjes, dan raadt Marleen Santa Eulàlia aan. Een dorpje met witgekalkte huisjes, waar je rustig kan snuisteren op lokale marktjes en in de vele boetiekjes en nadien heerlijk kan dineren in één van de vele restaurants.

 

Abrazos!