Michael Kors houdt het graag "Casual"

Zwarte sneakers, een stijlvolle zonnebril, een slim-fit donkerblauwe jeans, een luxueus afgewerkte shirt en een strakke tijdloze blazer. Het is de signature look van de New Yorkse designer Michael Kors, een man met een missie. Geen wereldverbeteraar, maar een realist die met z’n mannencollecties één grote misvatting de wereld wil uithelpen: Casual Friday.

Heel wat mannen hadden Casual Friday initieel verkeerd begrepen. Plots werd hun vertrouwde routine één dag per week doorknipt en dienden ze ongewone keuzes te maken. Het werd zaak om er uit te zien alsof je die ochtend net even iets uit de kast trok, maar enkele uren later nog steeds de best geklede man was in die eerste ochtendmeeting.

Volgens Kors hebben mannen dit vandaag doorzien en realiseren ze zich dat “casual” niet gelijk staat aan “rommelig”. De wereld is veranderd en de meeste mannen hebben vandaag geen gescheiden kleerkast meer voor werk of plezier. Ze volgen steeds minder seizoenen en zijn dan ook vooral op zoek naar kledij die ze elke dag aan kunnen. Casual betekent voor hen dan ook steeds meer dat het gaat over kledij waarin je kan bewegen, met een bepaalde eenvoud die luxe uitstraalt. Heel wat mannen leven vandaag daarom een stuk bewuster en Kors wil hen daarbij helpen. 
Zijn kledij mag dan al ongecompliceerd ogen, ze zit vaak ingenieus in elkaar. Zo bieden de verschillende wollen stuks nog meer comfort door een extra laag beschermend membraan. Kortom, een volledig nieuwe kijk op business casual.

Michael Kors werd als merk vooral bekend bij vrouwen omwille van collecties die glamour uitstralen maar tevens ingetogen en daarom bijzonder draagbaar zijn. Heel wat vrouwen raakten ook verknocht aan z’n handtassen, schoenen en andere accessoires. 
Om z’n draagbaarheid en sportieve ambities in de kijker te zetten, wordt Michael Kors vanaf 2017 ook de officiële lifestyle partner van de Formule-1 renstal McLaren-Honda. Immers, de traditie van deze sportwagenbouwer weerspiegelt ten volle het imago van de Michael Kors man: gesofisticeerd, internationaal en succesvol. Mannen met een voorkeur “for living life in the fast lane”.

Minimalistisch, stijlvol, modebewust, tijdloos, chic. Het is moeilijk één passend adjectief bij de Michael Kors mannencollectie te plaatsen. Je loopt er als het ware Kobe Ilsen mee tegen het lijf op een zaterdagnacht, Koen De Bouw op een zondagnamiddag. Het zijn stuks die een man op elk moment kan dragen, zonder dat ze z’n leeftijd verraden. Noch als een twintiger met ambitie, noch als een vijftiger met een liefde voor het leven.

Benieuwd naar meer? Kom een kijkje nemen bij Jo.mode waar je zijn precollectie nu al kan terugvinden in de rekken. Dames kunnen ondertussen een kijkje nemen op de damesafdeling waar nog een bijzonder fijne selectie van zijn wintercollectie, zowel kleding als accessoires, verscholen hangt naast een preview van de nieuwe lentecollectie!