Moederdag

De tweede zondag van mei..

Spontane herinneringen aan knutselwerkjes die we maakten in de klas, onder het toeziend oog van de juf. Knutselwerken die- in onze kinderogen- ware kunstwerken waren en die we- eenmaal thuis- verwoed trachten te verbergen.. Om dan op die vroege zondagochtend vol trots en ongeduld te kunnen overhandigen aan haar.

De mama’s onder ons omarmen nu zelf met veel liefde dit fraaie knutselproject, het pastelkleurige boeket, een prachtige satijnen sjaal, een heerlijk ontbijt op bed of een gezellig etentje met onze volwassen kinderen.

We posten vandaag geen richtlijnen met “Wat te kopen op Moederdag” of “Last-minute ideetjes voor moederdag”.. maar geven jullie vooral het advies mee er een mooie dag van te maken.

Om tijd met elkaar door te brengen.
Om fijne momenten en nog mooiere herinneringen te maken.
Om lief te hebben.

Om onze mama te vieren.
Haar te bedanken voor al haar tijd en energie.
Voor alle wijsheid die ze ons bijgebracht heeft.
Voor de ettelijke keren dat we haar om raad gevraagd hebben en voor het geduld dat ze opgebracht heeft.
Voor haar luisterend oor wanneer we thuiskwamen met een gebroken hart.
Voor haar stijladvies en voor de keren dat ze naald en draad heeft bovengehaald om vestimentaire ongevallen te vermijden.
Voor de keren dat ze geholpen heeft om onze combinatie huishouden-kinderen-carrière onder controle te krijgen en voor de fantastische grootmoeder die ze is..

Laten we er een mooie dag van maken voor onze mama’s..
Laten we –als mama’s- deze dag optimaal beleven, omringd door iedereen die ons liefheeft..
én laat het vooral ook een mooie herinnering zijn aan de mama’s die we moeten missen maar altijd een plaats zullen hebben in ons hart..