Op bezoek bij Natan

Op een vroege septemberochtend, met een heerlijk warme dag in het vooruitzicht, rijden we richting Brussel voor een bezoek aan het hoofdkwartier van het modelabel Natan..

Tweemaal per jaar - de E40 richting Brussel - nerveus invoegend tot aan het Arsenaal, ongeduldig om de nieuwe collectie van deze Belgische modemeester te ontdekken. Tijdens die autorit naar Brussel beseffen we telkens weer hoe fijn we onze job vinden. Dadelijk vullen we onze volledige dag met het flaneren tussen rekken vol kleurig nieuws en kiezen we die stuks waarvan we weten dat ze onze klanten als gegoten zullen zitten..

Het huis Natan is dan ook niet zomaar een modelabel. Edouard Vermeulen nam in 1983 de gedurfde keuze om z’n toenmalige winkel aan de Louisalaan niet langer te vullen met binnenhuisontwerpen, maar met unieke kledingstukken. Sindsdien creëerde hij voor diverse koningshuizen en werd hij Belgisch hofleverancier. Natan staat dan ook synoniem voor exclusiviteit, kwaliteit, durf en elegantie.

Vandaag is het onze missie om de fijnste items van de lente- zomercollectie 2017 uit te kiezen. Met een uitgekiende voorbereiding stappen we het industriële pand in Etterbeek binnen. Het interieur werd vorm gegeven als een oase van rust met ruwe doch verzorgde materialen. Het vormt het perfecte canvas voor de frisse toetsen van de nieuwe lente- en zomercollectie.

Voor een vrouw is minimalisme de beste anti-agingtruc

Een uitspraak van Edouard Vermeulen, opgetekend in een modemagazine eerder dit jaar. Eén die ons steeds is bijgebleven. Want dat minimalisme vinden we duidelijk terug in de Edition 5 collectie, de jongste spruit binnen de collectielijnen van Natan.

Momenteel kan je bij Jo.Mode de Natan herfst- wintercollectie in de rekken terugvinden. Een elegante, eigentijdse collectie. Stuks die je voor elke gelegenheid kan dragen, chic of ongedwongen. Een wijnrood jurkje, een warme grijze top gecombineerd met een winters-witte broek of een luchtig frivool uitziend rokje, lederen details en prachtige taillelinten die de juiste accenten leggen. Af en toe vinden we een koraalrode toets terug, een toets die we ook in de vorige collectie terugzagen en die een schot in de – oranjerode - roos bleek te zijn.

Maar vandaag zijn we hier al voor het uitkiezen van de collectie die over enkele maanden onze winkels zal opfleuren. Gloria Barudy Vasquez, de rechterhand van Edouard Vermeulen, assisteert ons bij het uitkiezen van Natan stuks, op maat van onze Jo.mode klanten.

We kunnen jullie alvast verklappen dat de lente en zomer van 2017 geurt naar lavendelfrisse velden met felgekleurde oranje accenten..


Enkele beelden van de herfst- wintercollectie van Natan die jullie nu kunnen ontdekken bij Jo.mode: