Joanne

Net voor sluitingstijd spring ik nog even bij Jo.Mode Lochristi binnen. Ik heb een afspraak met Joanne, de verkoopassistente die we deze maand in de kijker zetten. Ik speur de winkel af op zoek naar deze ravissante dame die al van bij het prille begin deel uitmaakt van het vaste team. Terwijl de vele fleurige tinten van de nieuwe zomercollectie me op m’n weg begroeten, verdwijnt nog snel een klant in het pashokje met enkele jurkjes voor het pensioenfeest van haar echtgenoot. Een marineblauwe Liu Jo met stijlvolle snit. Een perfecte keuze! Terwijl haar dochter een jumpsuit nauwkeurig bekijkt in de spiegel, onder het toeziend oog van Eli - styliste bij Jo - dreig ik weg te dromen bij de gedachte aan lange warme zomeravonden vol sfeer en gezelligheid. 

Als geroepen, wuift Joanne me toe. Ik loop door tot achteraan de winkel waar ze de nieuw geleverde hemden en dassen het perfecte plaatsje geeft.

“Sexiness wears thin after a while and beauty fades, but to be married to a man who makes you laugh every day, now that's a real treat.” (J. Woodward)

Terwijl we gezellig aan het keuvelen slaan en Joanna met tederheid vertelt over wat haar bezig houdt, borrelt de herinnering aan een uitspraak van een andere Joanne in me op. Joanne Woodward, legendarische Amerikaanse actrice en meer dan een halve eeuw de echtgenote van de betreurde Paul Newman. Maar daarover verder meer…
“Onze” Joanne werd niet vernoemd naar deze bekende naamgenoot, al delen ze wel eenzelfde elegantie en vooral liefde voor hun gezin. Joanne is bijzonder gelukkig getrouwd met Dirk en de trotse mama van Quinten.
Voldoening haalt Joanne niet enkel uit haar gezin. Ook haar job zit haar nog steeds als gegoten. Net als Anja is Joanne van bij de beginfase betrokken bij Jo.mode.
 


“Mannelijke klanten verschillen van vrouwelijke klanten. Mannen verkiezen een snelle service en ik krijg vaak volledig carte blanche!”


Joanne merkt een duidelijk verschil tussen haar mannelijke en vrouwelijke klanten. Mannen zijn volgens haar vaker trouw aan eenzelfde merk. Eenmaal ze hun gading vinden bij een merk, zullen ze er vaker naar teruggrijpen. Ze verkiezen ook een snelle, vertrouwde service. Het feit dat Jo.mode retouches in huis aanbiedt, is voor hen een pluspunt. Het maakt het hele proces minder gecompliceerd. Efficiëntie bij het kopen van kleren, staat bij vele mannen duidelijk centraal!


 “Ik weet wat ze willen en mag veel inbreng geven. Dat maakt het ook zo fijn om hier te werken. Ik krijg ontzettend veel voldoening van deze job.”


In enkele minuten slaagt Joanne er in een duidelijk beeld te krijgen naar de stijl die een man aanhoudt en tracht ze via fraaie combinaties deze te verfijnen. Die benadering bekoort heel wat vaste klanten die vertrouwen hebben in haar advies. “Hoe ik dat weet? Ze durven nu al vaker alleen naar de winkel af te zakken.” 

De werkdag zit erop en Joanne graait haar spullen bij elkaar. Voldaan keert ze huiswaarts, naar de liefhebbende armen van Dirk en Quinten.
Nee, het is niet steeds eenvoudig om je passie tijdens en na het werk te vinden, laat staan beide zorgvuldig te combineren. Die moeilijke oefening doorstond ook die andere Joanne.

Woodward en Newman trotseerden niet enkel menige Hollywoodstorm in de prille jaren ’60, ze acteerden ook zij aan zij in een waslijst aan blockbusters. Meer dan louter hun talent op het witte doek, deelden ze hun talent in de liefde. Het belang van keuzes, de niet voor de hand liggende combinatie van werk en gezin, een warm nest en aandacht voor elkaar. Een evenwicht dat ze volgens deze foto, duidelijk in elkaars armen terugvonden.

Daarom deze tip voor die geweldige lange zomeravonden: Maak het gezellig in de tuin, voeg hapjes toe en zet wat wijn koel. Tover een dekentje tevoorschijn en kruip dicht tegen elkaar aan bij het bekijken van deze “A New Kind of Love” (1963), “Paris Blues” (1961) of het –hopelijk meer dan toepasselijke – “The Long, Hot Summer” (1958).


Antwerpsesteenweg 52
9080 Lochristi
09 356 75 50
info@jomode.be


  • Din - zat : 9u30 - 18u30
  • Zon : 9u30 - 12u30
  • Gesloten op feestdagen
  • (zon gesloten: periode 15/7 - 15/8)


Copyright © Jo.mode 2022