Marine

Marine werkt momenteel 8 jaar in het atelier bij Jo.mode en in onze blog willen we graag deze sterke en vaardige dame in de spotlight zetten. Marine “de moemoe” heeft al heel wat ervaring op haar palmares staan: ze ontwikkelde 17 jaar lang prototypes voor Marie Jo. Nu werkt ze met plezier bij Jo.mode: “Ik doe de retouches in het atelier. Dat gaat hier allemaal heel vlot en ik werk hier heel graag.”


“Ik haal het meeste voldoening uit het vinden van oplossingen voor retouches. Zeker als het niet zo’n eenvoudige retouches zijn. Annick (collega in het atelier, red.) en ik zijn een goed team, wij zijn heel open tegenover elkaar. Ik zal ook altijd eerlijk zijn naar klanten toe en die appreciëren dat. Voor mij is het belangrijk dat de klanten zich goed voelen”, vertelt Marine.


Iets anders doen dan mode, dat is ondenkbaar voor Marine.  “Mode zit in mijn bloed”, vertelt ze, “al sinds ik klein was, wist ik
dat ik in de mode wilde werken. Je moet daar feeling voor hebben”. Haar eigen stijl omschrijft Marine als sportief. “Maar ik draag ook graag mooie en stijlvolle kledingstukken, dan combineer ik een jeans op een leuke trui. Veel merken die Jo.mode verkoopt, zie ik graag. Zoals Paul Smith, Xandres of Terre Bleue. Charlotte Pringels, een merk dat we nog niet lang verkopen, draag ik ook met plezier.” Toch is ze niet altijd even zeker met haar kledingkeuze: “Soms zie ik iets tof in de rekken maar als ik het pas, kan het niet snel genoeg weer uit zijn. Een outfit kan knap en leuk zijn maar voor alles is een leeftijd (lacht)”.

Niet alleen haar kledingstijl is sportief, Marine gaat vaak wandelen met haar hond in het weekend. “Ik ben heel sportief geweest maar dat staat nu op een laag pitje. Ik kom uit een moeilijke periode. Toch ben ik van plan om opnieuw te beginnen lopen, mountainbiken in de
winter en rijden met de koersfiets in de zomer langs de dijken. Die sportieve kriebels verlies je niet zomaar.”

Als ze niet aan het sporten is, dan zit Marine in haar eigen atelier. “Ondanks dat ik het vrij druk heb, doe ik nog steeds retouches voor familie en vrienden. Onlangs heb ik voor een vriendin een suitekleedje omgevormd naar een broek en een topje. Die uitdagingen vind ik geweldig, zeker als die kledingstukken veel emotionele waarde hebben zoals bij dat suitekleed. Voor mijzelf maak ik ook vaak kledingstukken.”

Uiteraard weet Marine nog wat ze droeg tijdens haar sollicitatie: “Een lange broek van Terre Bleue met een klein ruitje en een fijn blauw truitje. Sowieso in het blauw, dat is mijn favoriete kleur.”


Antwerpsesteenweg 52
9080 Lochristi
09 356 75 50
info@jomode.be


  • Din - zat : 9u30 - 18u30
  • Zon : 9u30 - 12u30
  • Gesloten op feestdagen
  • (zon gesloten: periode 15/7 - 15/8)


Copyright © Jo.mode 2022