Hilde

"Over the years I have learned that what is important in a dress is the woman who's wearing it." — Yves Saint Laurent

Ook dit jaar staat het bevlogen Jo.team weer klaar om de klanten te assisteren bij de zoektocht naar de perfecte outfit.
Één van deze dames is Hilde, die mij bij Jo.mode ontvangt met een brede glimlach.  Hilde werkt al bij Jo.mode sinds 2002. Toen ze aanvaard werd, vertelden Jo en Christine dat het voor de mannenafdeling was. “Ik was eerst zo teleurgesteld, maar nu ben ik hier zeer gelukkig mee. Ik zou nooit meer willen wisselen.”
Als ik haar vraag waarom, antwoordt ze dat een verkoop bij de mannen toch wel veel vlotter verloopt.


“Mannen weten meteen wat ze willen, vrouwen doen er al vaak iets langer over.”


Hilde voelt haar thuis in de verkoop, ze is er dan ook in grootgebracht. “Mijn ouders hadden vroeger ook een zaak en ik ben daar eigenlijk ook vrij vroeg aan de slag gegaan als ze extra hulp nodig hadden.” Hoe ze dan precies bij Jo.mode is terecht gekomen? “Wel, mijn man deed hier de schilderwerken en hij had opgevangen dat ze nog mensen zochten en dan heb ik meteen mijn kans gewaagd.” Mode was dus misschien niet de eerste keuze voor Hilde, maar nu zou ze toch niets anders meer willen doen. “Ik hoop hier te kunnen blijven tot aan mijn pensioen.” lacht ze.

Sinds kort is ze overgestapt op de kostuumafdeling bij Jo.mode en dat vindt ze fantastisch.

“Hoe je een man kan zien transformeren door het aantrekken van een mooi kostuum, dat is echt het fijnste aan mijn job.”

Hier haalt Hilde echt voldoening uit, ze voelt haar volledig thuis op die afdeling. Presentatie vindt ze één van de belangrijkste dingen. Hoe iets op een paspop wordt gepresenteerd, daar is ze zelf vaak mee bezig.

“Ik experimenteer graag met nieuwe mogelijkheden en als het niet lukt, dan veranderen we het wel weer.”

Hilde haalt veel inspiratie bij andere winkels en gaat tijdens het shoppen vaak binnen in mannenwinkels om te zien hoe anderen het doen. 
In haar vrije tijd gaat Hilde graag sporten om het hoofd even leeg te maken. “Na mijn werk, wil ik echt de deur achter mijn kunnen toetrekken en ontspannen.” vertelt ze. Ook als ze op vakantie gaat wil ze vooral kunnen relaxen. “Op vakantie moet je echt eens lui kunnen zijn.” Vroeger gingen Hilde elk jaar met haar man naar Frankrijk, maar sinds een aantal jaren kiezen ze voor Italië. “Na al die jaren, mocht het eens iets anders zijn. We zijn ondertussen echt verliefd geworden op Italië.”

Op zondagochtend staat Hilde ook altijd in de winkel, maar de namiddag is heilig voor haar. Eens ze thuiskomt, heeft haar man voor haar ‘gekookt’. “Het is meestal wel kip aan ’t spit, maar toch, ik ben er al heel content mee.” lacht ze. Na het eten zoeken ze samen de rust op. “We zoeken een plaatsje ver weg van de massa om een zalige wandeling te maken. Die zondagnamiddag, dat is echt een moment puur voor ons tweetjes.”


Antwerpsesteenweg 52
9080 Lochristi
09 356 75 50
info@jomode.be


  • Din - zat : 9u30 - 18u30
  • Zon : 9u30 - 12u30
  • Gesloten op feestdagen
  • (zon gesloten: periode 15/7 - 15/8)


Copyright © Jo.mode 2022