Katja

"The secret of great style is to feel good in what you wear."
- Ines De La Fressange

Katia werkt al 21 jaar bij Jo.mode op de casual afdeling. Ze houdt echt van haar job. 


“Ik doe het echt nog elke dag even graag!”


Ze geniet van het sociaal contact en het helpen van de klanten in de zoektocht naar de perfecte outfit. Van zodra de nieuwe collectie binnenkomt staat ze enthousiast te popelen om te zien welke fijne stukken er weer bijzitten. 

Katia is een beetje opgegroeid in de winkel. Ze is bij Jo.mode begonnen aan haar 20 lentes, maar in de 21 jaar die ze er werkt, is ze gaan samenwonen, is ze getrouwd en heeft ze een zoontje op de wereld gezet. Een hele belangrijke periode uit haar leven heeft ze dus meegemaakt als lid van het Jo.team. Ook in de winkel heeft ze veel zien evolueren: er werd twee keer verbouwd, nieuwe eigenaars hebben de zaak overgenomen en uiteraard zijn verschillende collega’s de revue gepasseerd.

“Die veranderingen hebben ervoor gezorgd dat mijn job steeds boeiend bleef. Bij Jo.mode ga je je nooit vervelen.”


Qua kledingstijl is de tijd ook niet blijven stilstaan. Uiteraard zijn de modetrends door de jaren heen heel sterk geëvolueerd. Wat vroeger sportief was, is nu al meer casual. Wat vroeger totaal niet oké was om te dragen, bijvoorbeeld de plissérok, heeft nu wel bijna iedereen in zijn kast hangen.


Haar eigen stijl omschrijft Katia als sportief en vlot. “Het moet comfortabel zitten!” Al is er in de loop van de jaren veel veranderd. Wat ze vroeger totaal niet zou aantrekken, zoals een bloes met frulletjes vooraan, vind je nu bijvoorbeeld wel terug in haar kleerkast.
“Alles evolueert ook een beetje mee met de leeftijd.”, knipoogt ze. 


De perfecte vrije dag voor Katia? Rustig opstaan zonder wekker, gezellig samen met het gezinnetje ontbijten en er dan samen opuit trekken. “Stilzitten kan ik niet! Ik moet bezig blijven.” Ze houdt ervan om eens naar een pretpark te gaan bijvoorbeeld of als ze eens de tijd heeft, gaat ze graag supporteren voor haar zoontje als hij gaat voetballen. “In het weekend moet ik meestal werken, en dan zijn de voetbal-trainingen de taak van mijn man, maar als ik dan eens vrij ben, kan ik er echt van genieten om mee te gaan.”


Katia is afgestudeerd in toerisme en op reis gaan, is iets wat ze nog steeds graag doet. “Op dit moment zijn we vooral fan van Spanje en Italië.” vertelt ze “Als je gaat reizen met een kleine spruit van 8 jaar is het heel belangrijk om te beschikken over voldoende zwemgelegenheden en waterpret.”, lacht ze.


Of ze nog iets specifiek kwijt wil over Jo.mode?
“Ik hoop dat ik hier nog lang kan en mag werken. Graag doe ik er nog eens 21 jaar bij!”


Antwerpsesteenweg 52
9080 Lochristi
09 356 75 50
info@jomode.be


  • Din - zat : 9u30 - 18u30
  • Zon : 9u30 - 12u30
  • Gesloten op feestdagen
  • (zon gesloten: periode 15/7 - 15/8)


Copyright © Jo.mode 2022