Laura

“Simplicity is the keynote of all true elegance.” - Coco Chanel

Het begint stilaan te zomeren wanneer ik Laura ga interviewen. Laura behoort tot de vaste kern van het Jo.team en zou nergens anders willen werken. 


“Ik werk hier 17 jaar, een ancien”, vertelt ze trots. Hoe is ze dan bij Jo.mode precies beland? “Ik volgde een opleiding communicatiemanagement, maar ben hier blijven plakken. Ik passeerde hier ook altijd met de bus en snuisterde rond in de winkel. Dan nam ik gewoon een bus later naar huis. De winkel heeft mij altijd aangetrokken.” 


Op haar twintigste startte Laura bij Jo.mode met haar eerste job. Er is veel gebeurd sinds die eerste werkdag, maar ze is nog steeds dezelfde gebleven, vertelt Laura me.

“Je wordt hier gevormd, want je leert heel erg veel van elkaar. In die 17 jaar die ik hier werk, ben ik getrouwd, heb ik gebouwd, kindjes  gekregen… Alles van mijn leven is eigenlijk hier ontstaan.” 
Ook als kind was Laura al altijd gepassioneerd door kleren en wist ze al gauw waar ze later zou willen werken. De combinatie kleren en met mensen omgaan was ideaal voor Laura en dat is het nog steeds.

“Ik heb mijn  goesting gedaan en kijk, ik werk hier nog altijd even graag.” De meeste voldoening krijgt Laura wanneer ze klanten die ten einde raad zijn,  zelfzeker en tevreden uit de winkel kan laten gaan met de juiste outfit. “Ik vind het belangrijk dat ze zich goed voelen in hun vel, ook al hebben ze een mindere dag.” 


Als mama van twee heeft ze haar handen uiteraard ook vol, dus veel shoppen komt er niet meer van. “Gelukkig kan ik hier in de winkel nog wat rondsnuisteren.” Haar go-to outfit is casual en casual chic. Als je Laura tegenkomt, zal ze gegarandeerd een paar toffe sneakers en jeans aan hebben. “Je kan daar nooit iets mee misdoen. Ik houd het graag simpel.” 


Wanneer Laura toch een gaatje voor haarzelf vindt in haar drukke agenda, gaat ze graag gaan lopen in het parkbos. “Ik probeer één keer in de week te gaan lopen op woensdagvoormiddag. Dan ben ik even kinderloos”, vertelt ze al lachend. Met lopen kan ze even haar gedachten op nul zetten en kan ze er weer met de volle 100% tegenaan.  Als afsluiter zegt Laura me dat ze na die 17 jaren er zeker nog evenveel wil bijdoen op z’n minst. “Ik zie me hier toch wel oud worden bij Jo.mode.”


Antwerpsesteenweg 52
9080 Lochristi
09 356 75 50
info@jomode.be


  • Din - zat : 9u30 - 18u30
  • Zon : 9u30 - 12u30
  • Gesloten op feestdagen
  • (zon gesloten: periode 15/7 - 15/8)


Copyright © Jo.mode 2022